25 Eylül 2009 Cuma

Olaylara karşı bakış açımız!




İnsan hayatta olumlu yada olumsuz bir çok olay yaşar.Bu olaylar ya bizi sevindirir yada üzer.Bu bizim bakış açımızla ilgili olsa gerek...Fakat Allah'ın dizaynında bu böyle değildir.

2/BAKARA-216: ...Ve hoşlanmayacağınız bir şey olur ki, o, sizin için bir hayırdır. Ve seveceğiniz bir şey olur ki, o, sizin için bir şerrdir. Ve (bütün bunları) Allah bilir, siz bilmezsiniz.

İşte bir hırsız düşünün! Birinin arabasını çalmış. 1) Bir şeyi çalınan yani zulmedilen kişi. 2) Çalan kişi zalim. Zalim derecat kaybeder. Ama arabayı çalmıştır, satacaktır, o parayı yiyecektir. Ve onun dünyası böyle bir dünyadır. Bundan memnuniyet duyar. Öyleyse işlediği şey şerdir. Allah’ın yasak ettiği bir fiili işlemiştir. Derecat kaybedecektir. Şer derecat kaybettiren olaylardır. Öyleyse şerre, derecat kaybettiren olaylara kişi göründüğü gibi seviniyor. Peki diğer taraf onun malı çalınmıştır, o da üzülüyor. Ama malının çalınması sebebiyle diğer taraftan derecat kazanacaktır ve o kazandığı derecatla hayra ulaşmış olacaktır. Ama üzülüyor kişi. Öyleyse demek ki insanlar hayra üzülebiliyor, şerre sevinebiliyor. Öyleyse olayların yaşandığı sırada olaya bakış açılarımız hep yanlış...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder